Monotonna się robię, wiem ... szpinak na okrągło, ale co ja na to poradzę, że nie tylko kuchnią, ale i sercem zawładnął na dobre?:) Dziś przemyciłam go w naleśnikach :)
SKŁADNIKI:
Jajka - 3 szt.
Mleko 2% - 250 ml (250g)
Woda - 250 ml (250g)
Mąka razowa orkiszowa - 250 g
Sól - ok 1/3 łyżeczki
Czosnek granulowany - ok 1/3 łyżeczki (opcjonalnie)
Szpinak - 3 duże garście
Olej rzepakowy - do smażenia
WYKONANIE:
1. Jajka, mleko, wodę, mąkę i przyprawy miksujemu (TM - pozycja 5, ok 15 sek)
2. Do masy wrzucamy szpinak i blendujemy (TM - pozycja 5, ok 15 sek)
3. Smażymy na minimalnej ilości tłuszczu.
Do kilku naleśników dodałam ser tarty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz