Tagliatelle z pieczarkami, szpinakiem i czerwoną fasolą






SKŁADNIKI:
Makaron pełnoziarnisty Tagliatelle400g
oliwa z oliwek3 łyżki
cebula1 średnia
czosnek3 ząbki
czerwona fasola1 puszka
pieczarki250g
mrożony szpinak500g
Jogurt niskotłuszczowy - 6 łyżek 
bazylia, sól, pieprz do smaku

WYKONANIE:

1. Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody. 
2. Pieczarki umyć, obrać i pokroić w plasterki.
3. Czosnek i cebulę posiekać na drobne kawałki. Na patelni podgrzać oliwę, wrzucić cebulę i delikatnie podsmażyć, następnie na ok. 30 sekund wrzucić czosnek. Dodać pieczarki i lekko dusić pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Zdjąć przykrywkę, dodać sól, pieprz i odparować pieczarki.
4. Dodać posiekany szpinak i całość poddusić, co jakiś czas mieszając. Wsypać fasolę (odcedzoną), bazylię do smaku i chwilę podgrzać. 
5. Następnie włożyć ser mascarpone i całość mieszać aż do uzyskania jednolitego koloru.
4. Wymieszać makaron z sosem, wyłożyć na talerz i ewentualnie doprawić.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz