SKŁADNIKI:
20g malin liofilizowanych
100g nerkowców
100g daktyli
WYKONANIE:
1. Wrzuciłam maliny do naczynia i zmieliłam na pyłek (obr 7, czas +/- 30-45 sek, w zależności czy mielicie cząstki malin czy całe owoce). Po zmieleniu dokładnie zgarnełam pyłek ze ścianek naczynia miksującego i pokrywy.
2. Do naczynia miksującego dorzuciłam orzechy i daktyle, zmieliłam wszystko na jednolitą masę, 30 sek. obr 7. Po 30 sekundach proponuję sprawdzić czy masa się klei, zgarnąć masę ze ścianek i ewentualnie ustawić mielenie na kolejne kilkanaście sekund.
2. Ulepiłam małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego, dla lepszej kontroli wartosci odzywczych staram się, aby miały po +/- 20g i wyszło mi 10 kuleczek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz