Galaretka - 1 opakowanie (dowolny/ulubiony smak)
Śmietana 18% - 200 ml
Cukier - około 0,5 szkl.
Margaryna - 1 kostka (250g)
Wafle tortowe - 1 opakowanie (u mnie okrągłe, 4 szt. wielkości dużego talerza)
WYKONANIE:
1. Kostkę margaryny, cukier i śmietanę wrzucamy do garnka i delikatnie podgrzewamy, aż się wszystko ładnie rozpuści.
2. Do otrzymanej masy wsypujemy galaretkę i dokładnie mieszamy, aby nie powstały żelatynowe grudki.
3. Odstawiamy do wystudzenia, na min. 1 godzinę.
4. Schłodzoną masą przekładamy gotowe wafle. Proponuję smarować cieniutko, aby otrzymać jak najwięcej warstw.
Powstały z powyższych składników "tort" rozkroiłam na 16 porcji. Deser wyszedł bardzo słodki, więc spokojnie można użyć mniej cukru.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz