SKŁADNIKI:
Pierś z indyka lub filet z kurczaka - 500g (u mnie było to 6 gotowych płatów)
Pomidorki z zalewy - 20 szt
Pieprz kolorowy - świeżo mielony
Sól - opcjonalnie (ja nie użyłam)
WYKONANIE:
1. Pomidorki odsączyłam z zalewy i zblendowałam.
2. Piersi przyprawiłam pieprzem (pominęłam sól) i posmarowałam masą pomidorową.
3. Każdą pierś zwinęłam w rulonik i przebiłam wykałaczką, aby nic nie wypadło.
4. Wstawiłam do Thermomixa na 40 min (na varomie, poz 1, z 1l wody w naczyniu i łyżką domowej vegety), bo w tym samym czasie przygotowałam kaszę gryczaną (w koszyczku). Ci, którzy nie mają TMX używają parowara.
Roladki wyszły bardzo smaczne, ale mięso z indyka jest dość suche, więc następnym razem spróbuję zrobić je z kurczaka. Aaa ... i upewnię się, że będę miała bazylię w domu, bo brakowało mi pesto do polania.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz